Google Shopping voor Webwinkels

Het lijkt zo’n gedoe, dat Google Shopping opzetten. Doe het toch maar, want het levert erg veel op als webwinkel. Upload je datafeed naar je Google Merchant Center, koppel dat aan je Google Ads en je kunt aan de slag met Google Shopping. De laatste jaren is Shopping ontzettend door Google naar voren geduwd en ondertussen kan ik persoonlijk niet meer omheen: Shopping is mijn grootste bron van clicks geworden en brengt ongeveer 4x zoveel conversies binnen als de zoekcampagnes dat kunnen. In dit artikel laat ik zien hoe je Product Shopping Ads het beste kunt instellen.

Wat zijn Google Shopping Advertenties?

Met Shopping promoot je de voorraad in je winkel. Anders dan bij een zoekcampagne kun je geen zoekwoorden invullen waarop jij gevonden wil worden. Je voert Google een datafeed met dingen als producttitel, de beschrijving van het product op je website, de prijs, een foto, het merk, etc. Allemaal specificaties die bij het product horen dus. Op basis van deze gegevens gaat Google proberen klanten te matchen aan jouw webwinkel. Stel dat een ecommerce ondernemer een webwinkel heeft in kleding. De ondernemer upload zijn datafeed naar Google. Die merkt op zijn beurt dat een gebruiker zoekt naar een blauwe, katoenen blazer voor heren. Jij hebt zo’n model in jouw winkel en nog 3 op voorraad. Dat weet Google ook, je hebt immers de datafeed aan Google gegeven.

Google laat boven de zoekresultaten een rijtje met aanbieders zien die allemaal een match hebben met die blauwe blazer waar de gebruiker op zocht. Het grote voordeel is, dat de gebruiker direct de plaatjes ziet van het kledingstuk dat jij als webwinkelier verkoopt. Nog voordat hij klikt! Als de gebruiker al meteen ziet dat jouw blazer niet voldoet om de een of andere reden, zal hij niet klikken. En dat is mooi meegenomen, want anders had hij pas op de website weggeklikt, nadat jij voor die nutteloze klik had moeten betalen.

Vindt de gebruiker jouw blazer wel interessant, dan kan hij op de foto doorklikken, en komt hij direct op de productpagina van de blazer uit. Dat werkt mooi voor de conversie, zoals we al eerder zagen. Maar Google promoot Shopping niet alleen boven en naast de zoekresultaten. Er zijn wel 4 manieren waarop Product Shopping Ads aan de man wordt gebracht:

 • Google zoeknetwerk
 • Google Shopping tabblad
 • Google Partner websites
 • Google Display Netwerk

Het grootste nadeel vind ik zelf, dat je bijna geen controle hebt over Google Shopping. Niet zoals ik dat wel bij de Search campagnes wel had. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een stukje controle kunt terugpakken. Het is namelijk wel jouw geld!
Het allergrootste voordeel van Shopping Ads is echter dat je altijd bovenaan staat, nog boven de winnende Zoek Advertentie. Je moet natuurlijk wel bij de eerste vijf staan. Sterker nog, steeds vaker laat Google Ads de tekst advertenties helemaal weg, en laat alleen nog Shopping zien als het gaat om een product dat de gebruiker zoekt. Absoluut een nieuwe trend in 2020.

De organische zoekresultaten voor producten wordt op die manier ook helemaal weg gedrukt. Kon je 5 jaar geleden nog vallen voor die gladde mannetjes aan de telefoon die jou beloven “gegarandeerd op nummer 1 in Google zoekresulaten te komen”, dat heeft niet eens zin meer op dit moment. Gratis zoekverkeer is helaas iets uit het verleden, wanneer je producten verkoopt. Of het nou kleding, koptelefoons of grasmaaiers zijn.

Gratis zoekverkeer is helaas iets uit het verleden, wanneer je producten verkoopt

In 2019 gaven retailers 80% van hun advertentie budget uit aan Shopping! Genoeg redenen om snel te starten met het instellen van Google Shopping, laten we beginnen. Je hebt een aantal dingen nodig om dit werkend te krijgen:

 1. Google Ads account
 2. Google Merchant Center account
 3. Een webwinkel met producten
 4. Datafeed met jouw producten

Google Merchant Center account aanmaken

Ga naar Google Merchant Center en meld je aan. Je kunt voor verschillende dingen kiezen in het Merchant Center, maar zorg ervoor dat je in ieder geval Shopping aanklikt. Je moet dan je website verifiëren en claimen. Hierdoor weet Google zeker dat de website echt van jou is, en koppelt jouw URL aan het Merchant Center. Een stap voor stap gids krijg je van Google zelf na het aanmelden bij het Merchant Center. Heb je een winkel op een platform zoals Magento, WooCommerce, BigCommerce of Shopify, dan kun je via het platform je website verifiëren en ook de datafeed aanmaken die je zo nodig hebt.

Datafeed aanmaken

Heb je geen platform waarop jouw webwinkel draait, maar een zelf gebouwde website, of door een derde partij gebouwde website, dan kun je ook helemaal zelf een datafeed aanmaken. De datafeed is niets anders dan een opsomming van alle producten waarvan jij wil dat ze meedoen aan Google Shopping Advertenties, met hun titel, prijs, omschrijving, merk, voorraad, waar de foto op je website staat, en nog wat andere kenmerken. Lees hier hoe je zelf de datafeed aanmaakt in Google Spreadsheets (handmatig) of hoe je webmaster het in XML kan doen. Sommige kenmerken zijn verplicht, en sommige kenmerken zijn optioneel. Verplichte kenmerken zijn, (duh) verplicht. Voer je ze niet in, dan wordt voor dat product geen advertentie vertoont. De vereiste kenmerken zijn:

 1. id: het unieke nummer voor jouw product. Als het kan, gebruik dan het SKU nummer of EAN nummer.
 2. titel: de naam van je product. Zorg dat je een omschrijvende naam gebruikt, en zorg ook dat deze naam exact hetzelfde is als op jouw webwinkel.
 3. beschrijving: de beschrijving van je product. Ook hier weer, ga niet allerlei dingen verzinnen, neem dezelfde omschrijving als die op je website staat. Wanneer je je website aanpast, pas je dus ook je datafeed aan!
 4. link: de URL waar op je winkel het product ook staat – de bestemmingspagina. Alleen de geverifieerde webpagina is toegestaan.
 5. afbeeldingslink: de URL waar de foto die bij dit product hoort staat op je webwinkel. Er zijn duidelijke regels aan de foto’s voor toelating op Google Shopping, daarover meer verderop in het artikel.
 6. prijs: de prijs voor het product. Dit mag niet anders zijn dan de prijs op de website, anders wordt je advertentie afgekeurd. De prijs moet inclusief BTW zijn.
 7. beschikbaarheid: De actuele voorraad van het product.
 8. merk: het merk van het product. Maak je het zelf? Dan geef je je winkelnaam als merknaam op.
 9. gtin: Global Trade Item Numbers. Google zoekt de nummers erbij, en kan zo meer kenmerken geven. Dit is een verplicht veld als dit product zo’n nummer heeft. De fabrikant vraagt dit nummer aan. Het is bijvoorbeeld de EAN code voor producten, of het ISBN nummer voor boeken. Ik heb zelf een winkel met unieke, door mijzelf gemaakte producten, én daarbij een aantal merken. Google heeft feilloos door wanneer ik een artikel invoer dat een GTIN heeft. Wanneer ik vergeet het op te zoeken en in te voeren, wordt dit product in de datafeed gewoon doodleuk afgekeurd. Mijn eigen producten echter hoeven geen GTIN. Google laat deze tóch zien. Het is dus vereist wanneer het nummer bestaat, maar optioneel als je het product helemaal zelf maakt.
 10. MPN: Manufacturer Part Number. Hetzelfde als voor GTIN. Bestaat dit nummer voor jouw product? Dan is het verplicht op te nemen in de datafeed. Bestaat het niet, omdat je het zelf maakt? Dan is het alleen optioneel.
 11. staat: nieuw, refurbished of gebruikt.

Vanuit het Google Merchant Center kun je een feed starten, wanneer je ingelogd bent. Klik op feeds – onder het kopje Producten, en klik dan op het de blauwe knop met een plusje. De rest wijst zich vanzelf. Kies Google Spreadsheets en je ontvangt een voorbeeld dat je kunt invullen. Je kunt hier ook kiezen voor “gepland ophalen” (Scheduled Fetch; aan te raden!) of Upload, zodat je het handmatig kunt bijhouden. Dit laatste is een hoop werk, en wat mij betreft geen optie.

De scheduled fetch is de allerbeste optie. Je houdt dan op je website een file bij, die alle info steeds actueel houdt. Je stelt dan in het Merchant Center is met het gepland ophalen wanneer deze ververst moet worden. Op mijn eigen webwinkel zorg ik dat deze snachts ververst wordt, zodat de voorraden en aanpassingen die ik op de website doe zo snel mogelijk, en automatisch, worden doorgevoerd naar Google Shopping. Via de grote platforms zoals BigCommerce en Shopify is het eenvoudig dit in te stellen. Als het eenmaal goed staat, heb je er weinig omkijken meer naar.

En als laatste, tegenwoordig kun je product voor product ook toevoegen aan je Merchant Center, zodat je niet eens een feed nodig hebt. Leuk als je maar een paar producten verkoopt, maar als je duizend of meer producten hebt, is de lol er wel gauw af.

Je product feed is nu live in je Merchant Center. Je zult groen zien, als het goed is, en helaas ook echt wel flink wat rood! Op het plaatje hieronder zie je een van mijn datafeeds.

Deze feed is heel aardig, met maar 6 producten die afgekeurd zijn. Onderin zie je de reden van afkeuren, dus je kunt vrij makkelijk zien wat je moet aanpassen om ze goedgekeurd te krijgen.

Link je Google Ads en je Merchant account

Nu moeten we Google Ads en je Merchant Center gaan koppelen. Vanuit het Merchant Center adverteer je namelijk niet, dat gebeurt centraal vanuit Google Ads. Wanneer je datafeed eenmaal goed staat, hoef je ook echt niet elke week in je Merchant Center te zijn.

Als je Google Shopping Advertenties aangeklikt hebt, toen je je inschreef voor de Merchant account, is dit nu erg makkelijk. Ga bovenin de grijze balk naar het gereedschap, en klik het menu open. Klik daar op Shopping Ads Setup. De koppeling gebeurt vanuit het Merchant Center. Een nieuw scherm opent, en klap het menu product and business information open. Klik op Link your account.

Op het volgende scherm kies je welk Google Ads account je wil linken. Je nummer van je Ads account vind je rechtsbovenin je Google Ads account.

Door op “link” te klikken, wordt er naar Ads een verzoek verzonden om de koppeling nog wel even goed te keuren. Nu moet je dus daar inloggen en het verzoek goedkeuren. Als je het goed hebt gedaan, heb je daar een notificatie dat je “link request” hebt lopen. Goedkeuren en je accounts zijn gekoppeld. Nu kun je eindelijk je datafeed gaan gebruiken in je Shopping campagne.

Google Shopping campagne opzetten voor je winkel

Begin een nieuwe campagne in jouw Google Ads. Heel even tijd tussen laten zitten, want bij het aanmaken van je datafeed moeten je producten goedgekeurd worden. In je Ads dashboard, ga naar Alle campagnes en kies voor nieuwe campagne door op het blauwe plusje te klikken.

In het volgende scherm kies je het blok met “campagne maken zonder vooraf ingesteld doel”.

Daarna kies voor je de Shopping optie.

Geef aan voor welk Merchant account je de campagne wilt aanmaken. Ik heb zelf bijvoorbeeld meerdere webwinkels, met elk hun eigen datafeed in mijn Merchant Center. Ik heb dus ook meerdere Merchant accounts, elk met een eigen nummer en naam.

Nu moet je kiezen of je een Smart Shopping campagne wil, of een Standard Shopping campagne. Wat is het verschil tussen die twee? Het allergrootste verschil is dat de de gewone shopping campagne alleen bij de zoekresultaten in de browser verschijnt. De Smart shopping campagne gaat door het hele Display Network van Google (dus als banner naast Youtube video’s en op miljoenen websites). Veel meer mogelijkheden voor klanten om jou te vinden. Het gebruikt machine learning om steeds beter te leren welke klanten nou echt naar je op zoek zijn. En als klapper hebben smart campagnes voorrang op standaard shopping campagnes. Mooie voordelen van Smart Shopping!

Niet alleen vrolijke berichten, want in Smart Shopping heb je amper controle over wat er uitgegeven wordt, behalve je budget. Het mooiste van de Standaard Shopping vind ik dat je per product een CPC (kost per klik, wat je betaald voor 1 klik) kunt instellen. Je weet als retailer zelf ook, op het ene product heb je veel meer marge dan op het andere product. Met de standaard shopping kun je dus jouw producten met lage marge ook lager inzetten op CPC. Anders kost het soms veel te veel, en klikken mensen nét alleen op die producten waar je amper marge op draait. Kan een strategie zijn met lossleaders, maar de kleine ondernemers doen daar toch meestal niet aan. Bij smart shopping is dat allemaal geautomatiseerd. Google zorgt ervoor dat je binnen jouw dagbudget de hoogste waarde aan conversies binnenhaalt. De slimme shopping campagne heeft wel een leertijd, waarin het gaat experimenteren met jouw campagne om te zien hoe Google dat het beste kan doen.

Google Ads is een balans: Het kost je tijd óf geld.

Ik vind het vreselijk de controle uit handen te geven, en soms zie ik Google dingen doen die ik niet zou kiezen als ik zelf alle controle had. Maar… de smart shopping campagne als geheel presteerd bijzonder goed, en beter dan de gelaagde shopping campagnes die ik een paar jaar terug had, met meerdere datafeeds.

Een klein stukje controle kun je terug halen door meerdere slimme Shopping campagnes aan te maken, elk met een gesplitste datafeed. Dan maak je 1 datafeed met producten met een kleine marge, en eentje met een hoge marge. Die geef je dan andere ROAS doelen mee, zodat er aan de kleine marge producten niet net zoveel wordt gespendeerd als aan jouw duurdere producten die je liever zou verkopen.

Het “Smart” stukje gaat nog wat verder dan geen controle over je biedingen helaas. Je krijgt geen “zoektermen” te zien, waarbij je ziet wat je gebruikers nou echt intypen in de zoekmachine om jouw advertentie te krijgen. Je ziet niet op welke plekken Google jouw banners heeft laten zien.

De smart campagne geeft niets van zijn geheimen prijs, en je kunt haast niets instellen om hem beter te laten lopen. Een vreselijk idee, maar het werkt redelijk goed.

Wat moet je dus kiezen? Wil je weinig werk eraan, en geen knopjes om aan te draaien? Kies voor Smart Shopping, en volg de instellingen. Controlfreak, zoals ik? Ga dan voor Standard Shopping. Die heeft wel wat meer instellingen nodig, dus daar geef ik de voorbeelden dan ook voor hieronder.

Standaard Shopping campagne

Geef je campagne een naam in het volgende scherm, en een budget. Begin klein met je budget. Wat voor jou klein is, mag je zelf invullen, maar zie het als een leerbudget waar je niet direct geld op gaat verdienen. Dat kan €10 euro per dag zijn, of €200 of iets ertussenin. Aanvullende opties kun je openklikken om een filter in te stellen op je producten, of om in lokale winkels je spullen aan te prijzen (stel dat je meerdere winkels hebt met elk een andere voorraad).

Kies handmatige CPC, vink verbeterde CPC aan net daaronder en “optimaliseren voor conversies”

Even over dat budget, Google probeert zich zo goed mogelijk te houden hieraan. Schrik niet als de eerste dagen van de campagne je steeds over dat budget gaat. Later in de maand zal Google minder uitgeven wanneer er meer grip op het klikpatroon van jouw typische bezoeker is. In één maand zal Google zich namelijk zeker houden aan jouw dagbudget x 30 dagen. Kijk dus niet per dag naar wat uitgegeven wordt, maar binnen een maand. Google zou erachter kunnen komen dat jouw bezoekers vooral op dinsdag avond veel kopen. Op die dag zal Google dan meer willen uitgeven en op andere dagen een beetje minder.

Onder targeting kies je als locatie Nederland (en wellicht België). Zet helemaal onderin een datum waarop je wil starten. Meteen maar doen? Opslaan en naar het volgende scherm.

Advertentiegroepen voor Shopping

Hier moet je de advertentiegroepen gaan bouwen. Advertentiegroepen bepalen wat voor soort advertentie je wil laten zien in het Shopping netwerk en hoe je je biedingen gaat doen op die producten.

Er zijn twee verschillende advertenties om uit te kiezen:

 1. shopping product advertenties
 2. shopping showcase advertenties

De eerste zijn de advertenties die je kent, boven de zoekresultaten en waarmee jij ook van plan bent te starten, ander was je dit niet aan het lezen. Showcase advertenties zijn nieuw en laten meerdere producten tegelijkertijd zien als een soort etalage.

Shopping product advertenties zijn voor potentiële klanten die zeker weten wat voor soort product ze willen en heel specifiek zoeken op “Nike Air Max Plus III voor mannen”. Je kunt ze dan namelijk direct dát product laten zien met de foto die ze verwachten.

Showcase advertenties zijn voor mensen die zoeken op “sportschoenen”, maar nog niet weten wat ze precies willen. Jouw gebundelde advertentie kan dan meerdere producten laten zien die hun aandacht kunnen trekken, waarbij je ze misschien op een idee brengt. In Nederland is dit nog maar beschikbaar, en ik zie het nog bijna nergens. Je betaald hierbij voor CPE (cost per engagement). Door veranderende wetgeving werkt het op dit moment niet echt zoals Google bedoeld had, en wordt het amper weergegeven. Op dit moment is het aan te raden de standaard Shopping Product Advertentie te kiezen.

Vul een naam in, en een CPC. Als je nu op Opslaan klikt wordt er een advertentie groep waar al jouw producten in zitten tegelijkertijd gemaakt. Je kunt het nu (of later) verder uitsplitsen zodat je meer overzicht hebt en kunt focussen. Voor nu heb je je eerste Shopping campagne live staan. Heel cool, neem een borrel, tadaa! Voor echt goede resultaten is er nog wat extra tweaken nodig. Als je daar meer over wil weten, lees dan verder.

Google Shopping Campagne Indelen

Op dit moment is jouw shopping campagne één grote bak vol met alles wat jij verkoopt. Één campagne, één advertentiegroep en maar één product groep. Zoals ik al eerder aanhaalde is groeperen en organiseren van je Google Ads super belangrijk voor een goede werking.

Dat betekent dat je op dit moment hetzelfde bedrag betaalt voor al je producten of voor elke zoekopdracht die een google gebruiker doet. Je wil meer controle over je biedingen. Zo voorkom je dat er een hoop geld weglekt naar producten met een kleine marge bijvoorbeeld.

Met product onderverdeling toevoegen kun je dit doen. Het zit een beetje verstopt.

Klik op het plusje, en daarna kun je je producten onderverdelen op een aantal verschillende manieren. Ik heb gekozen in het voorbeeld om te verdelen in product type.

Kies voor doorgaan naar bewerken van biedingen. In het volgende scherm krijg ik te zien hoeveel producten er in elke product groep zit die ik gekozen heb, en ik kan nu per product groep een bod instellen. Het hoeft niet perse op dat scherm, later kun je het nog aanpassen vrij makkelijk. Maak de aanpassingen die je wil of doe er (nog) geen en sla de veranderingen op. Wanneer je nu terugkomt in je campagne, in het tabblad producten, zie je dat er meer informatie staat.

Persoonlijk vind ik het fijn alles nog verder uit te splitsen. Door op het plusje achter de productgroep van te klikken, kun je nog verder uitsplitsen. Wanneer je onderverdeeld op “Item-ID” worden al je aparte producten uitgesplitst, en kun je per product een bod opgeven.

Als je Google Shopping campagne een week of twee loopt is het verstandig de resultaten te bekijken per categorie of zelfs per product. Kijk naar de opvallende dingen. Zijn er producten die heel erg veel kliks krijgen en dus veel kosten, maar die eigenlijk niet converteren? Verlaag het bod op die producten dan. Presteert jouw absolute bestseller helemaal niet goed? Misschien is het bod te laag om ertussen te komen en krijgt het maar weinig vertoningen. Probeer het bod te verhogen en evalueer een week later wat dat heeft veranderd. Op deze manier ben je al beter bezig dan 90% van je concurrenten in Shopping.

Het wordt nog beter wanneer je gaat managen op marge of verkoop volume. Dat doet serieus niemand van je concurrenten. Voordelen moet je pakken waar je ze kunt vinden, toch? Je kunt dit doen door te gaan onderverdelen op Aangepast Label. Een heel technisch verhaal, dus dat vertel ik je in een apart artikel. Maar de moeite van het lezen waard, als dit Google Shopping een beetje begint te begrijpen straks. Voor nu, laat het even twee weken lopen en ga elke dag kijken wat er gebeurt met je kliks en conversies.

Negatieve zoekwoorden

Door negatieve zoekwoorden te gebruiken kun je een beetje meer controle inbouwen in je Shopping campagne. Je kunt hiermee aangeven voor welke zoekwoorden je in ieder geval NIET gevonden wil worden. Klinkt een beetje contra productief als je aan het adverteren bent, maar sommige klanten zijn echt niet jouw klanten. Klikken, klikken, klikken, maar niet kopen…

Jij moet wel betalen voor die klikken. Het beschadigt je CTR, en je ROAS. Weg met die klikken. Sommige van die zoekopdrachten kun je wel raden. Woorden als goedkoop en gratis zijn vaak woorden waarop je niet gevonden wil worden. Hoe vind je de rest?

Het makkelijkste is om in “Zoektermen” te kijken. Ga in je Shopping Campagne naar het tabje Zoekwoorden. Daar heb je twee keuzes: negatieve zoekwoorden (waar je ze toevoegd) en het tabblad “Zoektermen”. Alle opdrachten die mensen hebben gebruikt om jouw advertenties te zien staan daar. En vaak staan daar echt dingen tussen die helemaal niet logisch zijn. Ga er eens kijken, en dan vooral naar de dingen die niet kloppen. Vanuit daar kan je ze aanvinken en toevoegen als negatief zoekwoord. Denk aan producten die jij helemaal niet verkoopt, denk aan merknamen van de concurrent (nee, echt, daar wil jij niet op adverteren, die mensen willen de schoenen van je concurrent, niet die van jou).

Een laatste tip is om te zoeken naar super generieke termen, zoals “schoenen”. De mensen die daarop zoeken staan nog niet klaar met geld in hun handen en converteren dus slecht. Je kunt het woord natuurlijk niet zomaar uitsluiten als je een schoenenwinkel bent, dan verkoop je niets meer. Maar je kunt het wel uitsluiten als een exacte match, dus zo: [schoenen]. Dan sluit je alleen die mensen uit die dit exact zo zoeken. De mensen die zoeken op “Nike Air Max Plus III schoenen” zullen nog steeds je advertenties zien.

Bieden op zoekopdracht in Shopping

Shopping heeft ook nadelen. Want je kunt niet zoals bij Zoekcampagnes heel specifieke zoekopdrachten instellen. Dus je verkoopt die Nike Air Max plus III voor mannen, en je advertentie verschijnt bij deze Google zoekopdrachten:

 1. sportschoenen
 2. Ik Wil De Nike Air Max Plus III Voor Mannen Vandaag Nog Kopen In De Kleur Neongroen

Voor beide zoekopdrachten betaal je 2 euro per klik.

Wacht. Wat?? Voor de eerste wil ik maar €0.10 betalen, en voor de tweede zoekopdracht wil ik wel €5,- betalen (want die klant staat geld tegen het scherm te gooien, dat is een zekere deal!). Dat kan niet in Google Shopping helaas. Of toch?

De Duitse marketeer Martin Roettgerding vond er een prachtig iets op. Als je het echt wilt snappen, kijk dan echt even zijn presentatie over Query-Level Bidding Strategy Hij legt perfect uit hoe je deze grote Shopping fail van Google’s kant kunt omzeilen.

Adverteren of Ondernemen?

Er zijn zo nog heel veel manieren om je Google Shopping bij te stellen, zeker omdat je voor Standaard Shopping koos. Als je tijdens het aanmaken van de campagne koos voor Smart Shopping, dan was je al een stukje eerder klaar, met ook erg goede resultaten. De vraag moet altijd zijn hoeveel tijd je er mee kwijt wilt zijn. Je kunt alles met de hand doen, alles onder controle houden, elke cent die je uitgeeft bijhouden. Veel van ons ondernemers zijn dat gewent in hun dagelijkse bezigheden.

Deze controle komt met een prijs: tijd. Uiteindelijk moet er een balans zijn tussen de tijd die je kwijt bent aan het binnenhalen van je klanten en het ondernemen. Als marketeer moet je aan de knoppen willen zitten en precies weten welk knopje wat doet. Als ondernemer wil je gewoon klanten die je kunt helpen met jouw te gekke product of service. Je bent ondernemer geworden omdat je wilde ondernemen, niet omdat je een expert in adverteren wilde worden.

Advies nodig?

Je mag mij altijd een emailtje toeschieten om te vragen om vrijblijvend advies of een paar vragen te stellen. Je kunt me zelfs inhuren om voor jou aan de knopjes te zitten. Meer tijd om te ondernemen voor jou!

Hey, ik ben Lidia, oftewel Reclame Rebel.

Al 13 jaar verzorg ik de Online Advertising voor mijn eigen onderneming en die van andere MKB’ers. Lees mijn laatste tips op het ReclameRebel blog, en vergeet niet je in te schrijven voor mijn GRATIS email cursus.

Wil jij ook zelf je Google Ads temmen?