Lidia den Haan

Ondernemer - Consultant - Zilversmid

over mij

Geboren met een analytische geest, met een liefde voor dikke boeken over Science Fiction & Fantasy en opgevoed met een Natuurkundige als vader: het kon niet anders dan dat ik een beta studie zou gaan doen. Al op 12e wist ik het, ik wilde biochemie en -technologie gaan doen. Zonder problemen rolde ik door de studie heen, en bleef plakken bij mijn stageplek Organon Teknika.

Spoel een paar jaar vooruit, en tel er een leuke man en 3 kinderen bij op, en dan komt dat typische moment dat er minder gewerkt gaat worden. Ik wilde echter het inkomen niet missen, we hadden een hypotheek te betalen. En dus werd in 2006 onze eerste webwinkel geboren.  Toen nog vanuit huis, maar het werd een succes en al snel vanuit een bedrijfspand in Utrecht, samen met mijn man. Na wat omzwervingen in wat we allemaal verkochten zijn we uiteindelijk belandt bij persoonlijke sieraden. Vooral omdat er toendertijd nog weinig concurrentie op was, en ik wilde dolgraag met mijn handen iets maken. De opleiding op een technische school is natuurlijk veel studeren, maar ook heel veel met je handen experimenten doen, rondlopen, apparaten controleren. Dat ontbrak een beetje in het ‘dozenschuiven’ voor mij, en dus besloot ik zilversmid te worden. Zonder papieren overigens, ik heb mezelf alles zelf aangeleerd wat nodig was. Solderen, zagen, vijlen, polijsten, ontwerpen. Het is per slot van rekening ook geen raketwetenschap, toch?

Al snel had ik door, dat een webwinkel geen toevallige voorbijgangers heeft die je naar binnen lokt met een mooie etalage. Op het internet moet je mensen vanachter hun scherm in je winkel trekken. Dus in 2007 ben ik óók begonnen met het online adverteren voor onze webwinkels. Dat lag me even goed zeg, als je een analytische geest hebt, dan wordt je toch blij van spreadsheets vol cijfertjes waar je ook nog eens conclusies uit mag trekken. Hiervoor was ik opgeleid! Het waren dan wel geen data uit experimenten uit het lab, maar het bleef data uit experimenten, en ik kón dit. Onze webwinkels liepen mede dankzij deze Google Ads campagnes als een tierelier.

Omdat we het zo druk kregen wilde ik eigenlijk het stukje Google Ads uitbesteden. Er waren toen natuurlijk al van die grote reclame bureaus die dit werk deden. Een aantal heb ik aangeschreven, en de drie grootste van Nederland hebben zich afzonderlijk over mijn campagnes gebogen. Ik hoopte dat ik hartstikke veel fouten gemaakt had, en dat zij zouden terugkomen met: “nou mevrouwtje, uw campagnes lijken wel opgezet door een kleuter, wij kunnen het wel met 500% verbeteren!” 

Maar niets was minder waar. Alle drie kwamen ze met terug met de mededeling dat de campagnes eigenlijk al heel erg goed waren. En dat zij er wel een beetje aan konden tweaken en sleutelen, maar dat ik er niet veel meer door zou gaan verkopen in onze winkels, ze stonden al bijna optimaal ingesteld. En oh ja, als zij het zouden gaan doen, dan zou dat wel anderhalf duizend euro per maand kosten, bovenop de Google Ads kosten. 

Hmmm. Nou. Ik was al met al zo’n 3 uurtjes per week bezig met mijn google Ads. Ik betaal mezelf anders wel 1500 euro per maand extra uit, goed? Toch hebben we één van deze bureaus een tijdlang geprobeerd. En inderdaad… wat dat kostte, verdienden we zeer zeker niet terug. 

De waarheid is, dat ik gewoonweg goed ben ik Google Ads. Het ligt me, het voelt logisch, het voelt intuitief goed. Alle dingen die ik leuk vind, komen samen in deze manier van adverteren: ondernemen, logische puzzels, analytisch denken, experimenteren en de data verwerken. 

Om me heen zag ik echter vrienden en familie die ook eigen ondernemingen hebben Google Ads vervloeken. Het zou te duur zijn, te moeilijk, te tijdrovend. Vele avonden heb ik advies gegeven en in hun campagnes rondgeklikt. Ik zag dat de meeste gebruikers het helemaal niet zo intuitief en duidelijk vinden. Daar kan ik gelukkig mee helpen! Op deze blog staan artikelen om de basis principes duidelijk te maken, om wat dieper in te gaan op belangrijke punten. En vooral, om jou als ondernemer in het midden en kleinbedrijf aan te sporen je Google Ads beter te maken. 

Mocht je er nou echt niet uitkomen, ook niet via de cursus op deze website, heb ik een paar plekjes vrij om het van je over te nemen.  Neem dan contact op om te zien of ik nog plek heb, en voor hoeveel uur. 

Skills

Google Ads 89%
FaceBook Ads 61%
Search Engine Optimalisatie 46%
Search Engine Advertising 90%
Ondernemen 80%
Auto Didact 85%

opleiding

2003

Master of Science - Chemistry

2000

HBO Biotechnologie

Contact